La Chapelle Sauvage

Op 5 mei, Bevrijdingsdag concerteert in ’t Kerkje van Waterlandkerkje het ensemble ‘la Chapelle Sauvage’. Dit internationaal gezelschap wordt gevormd door Conservatoriumstudenten uit Rusland, Wit- Rusland, Kroatië, Mexico en België, onder de leiding van kapelmeester Karel De Wilde. “Wat hen samenbracht is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude.”

5 mei vieren we, dat we in Nederland in vrijheid en vrede leven. Deze nationale Bevrijdingsdag verbindt ons met elkaar. Leeftijd, huidskleur, culturele herkomst, religieuze overtuiging of politieke voorkeur het speelt geen rol.

Het is dan ook heel bijzonder dat wij op een dag als deze dit internationaal gekleurd, jong- en zeer getalenteerd gezelschap mogen verwelkomen. Hun aanwezigheid zal het solidariteitsgevoel enkel versterken.

Op het programma staan de Orkestsuites "Les Indes Galantes" van Jean-Philippe Rameau. (Manuscript versie 1736) ‘Les Indes Galantes’ was Rameau’s eerste opéra-ballet op een libretto van Louis Fuzilier. Het werk bevat vrolijke muziek met romantische ondertonen en werd later om zijn populariteit door de componist tot vijf instrumentale suites voor orkest herwerkt. Doorheen de verschillende stukken loopt één rode draad: de belangstelling voor het vreemde, het exotische wat hier wordt omschreven als ‘ le noble sauvage’.

Deze multiculturele gedachte hoort bij een dag als deze en klinkt dan ook bijna letterlijk als muziek in de oren. ‘Les indes Galantes’ ooit een pleidooi voor vrede en betrokkenheid krijgt door de uitvoering van’ La Chapelle Sauvage’ opnieuw een stem. Dankzij de virtuositeit van jonge musici leeft muziek en geschiedenis van lang geleden verder in het heden.

Concert in ’t Kerkje van Waterlandkerkje

Zaterdag 5 mei 2012

Aanvang 20.00 uur Toegang € 15,-- p.p.

We hebben in ons sfeervolle kerkje maar 100 plaatsen en raden u aan te reserveren:

per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

of telefoon: (0031) (0)117 401906.

foto van La chapelle

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door sponsering van de RABO Bank.

Logo Rabobank